Bekijk deze site óók regelmatig buiten het seizoen

voor nieuws en actualiteiten.

KONING 2019 – Gina Nix

 

Koningspaar Gina Nix & Emile Scheijen

Uitslagen Limburgse Kampioenschappen; 4 juli 2021

In navolging op de regionale solistenconcoursen organiseerde de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen (LBT) ook de Limburgse Kampioenschappen via de digitale weg. Op 19 juni mocht onze vereniging twee deelname-video’s insturen en wel van Gioya van Wezel (kleine trom – jeugddivisie) en Lynn Coenen (kleine trom – 5e divisie).

Zondag 4 juli 2021 werden de resultaten bekend gemaakt. Gioya van Wezel behaalde maar liefst 87 punten (promotie naar 5e divisie), waarmee ze de 3e plaats wist te bemachtigen.

Lynn Coenen mag zich zelfs Limburgs Kampioen noemen, omdat zij in haar divisie op de kleine trom met 86 punten (promotie naar 4e divisie) de hoogste score wist te behalen.

Wij feliciteren beide solisten met deze fantastische en uitzonderlijke resultaten, waarop wij weer ontzettend trots zijn!

 

Koninklijke onderscheiding Jos Delamboy; 08 mei 2021

Op zaterdag 8 mei 2021 ontving Jos Delamboy zijn Koninklijke Onderscheiding van de Burgemeester van Sittard-Geleen.

Als Schutterij hebben wij de benodigde ondersteuning geboden bij de aanvraag die vanuit het Margratens Toneelgezelschap is verricht. Dit als blijk van waardering voor het werk dat Jos sinds jaar en dag met passie voor het Schutterswezen in het algemeen, maar zeker ook voor zijn St. Joseph Vijlen, verricht. Onze Voorzitter (Marc Steins) heeft de felicitaties namens onze vereniging aan Jos en zijn familie overgebracht.

 

Jos, van harte gefeliciteerd!

 

Uitslagen digitaal solistenconcours LBT; 16 april 2021

Op 16 april hebben wij de inzending gedaan van maar liefst zeven optredens van onze solisten. Bij voorbaat mag er reeds een compliment uitgaan naar alle leerlingen die, ondanks de Corona-maatregelen, via video-verbindingen les krijgen en uitstekend hun best doen!

De resultaten:

  • Rosalie van Beusekom: kleine trom, jeugd divisie, 81 punten, eerste prijs
  • Solange van der Voort: klaroen, jeugd divisie, 83 punten, eerste prijs
  • Gioya van Wezel: kleine trom, jeugd divisie, 85 punten, eerste prijs en eerste plaats in de jeugd divisie. Tevens promotie en deelname Limburgse Kampioenschappen
  • Kiana van Wezel: kleine trom, 5e divisie, 82 punten, eerste prijs
  • Daan Pieters: kleine trom, 5e divisie, 80 punten, eerste prijs
  • Yasmine van Beusekom: klaroen, jeugd divisie, 82 punten, eerste prijs
  • Lynn Coenen: kleine trom, 5e divisie, 84 punten, eerste prijs

Vanaf deze plaats feliciteren wij alle solisten van harte met deze goede resultaten!

 

In memoriam, Jac. Schins; 07-04-2021

Yvonne & Jac. Schins

* 24 augustus 1946

† 7 april 2021

Met veel verslagenheid namen wij op 7 april jl. kennis van het overlijden van ons lid Jac. Schins.

Schutterij St. Joseph Vijlen mag met een warm gevoel terugkijken op de schutters-carrière van Jac. die 64 jaar geduurd heeft.

Jac. werd in 1957 lid van onze vereniging en startte als klaroenblazer. Na een paar maanden ging Jac. de eerste keer met de vereniging mee tijdens “St. Joep”. Sinds de eerste dag van zijn schuttersloopbaan was hij liefhebber van muziek en in het bijzonder van klaroenen en jachthorens. 25 jaar lang speelde Jac. met veel plezier in het klaroenkorps. Door reden dat het aantal Grenadiers terugliep besloot hij in 1983 het geweer aan zijn schouder te nemen en zijn klaroen en koperen hoorn als relikwie uit te stallen. Na een kundige opleiding van Dhr. Haan uit Voerendaal werd Jac. in 1989 Commandant van onze Schutterij. Op fanatieke wijze begeleidde hij zijn Schutterij tot in het jaar 1998 door de Limburgse straten. In 1998 werd hij bevorderd tot Officier (Kapitein), de rang die hij tot op de dag van vandaag bekleedde.

Naast dit alles was Jac. van 1968 tot en met 2018 bestuurslid, waarvan hij vrijwel de gehele periode Penningmeester was. Daarnaast was hij sinds 1976 lid van het bestuur van de RKZLSB.

Voor deze bewezen diensten ontving Jac. reeds menige onderscheiding. Zo ontving hij in 2017 de OLS-medaille in Goud met kroontje ter gelegenheid van zijn 60-jarig lidmaatschap en was hij Officier in de Soevereine Orde van de Rode Leeuw. Naast deze onderscheidingen vanuit de schutterswereld ontving Jac. in 2008 de Koninklijke Onderscheiding en in 2017 de Gemeentelijke Erepenning van de Gemeente Vaals.

De vele onderscheidingen hebben Jac. nooit echt veranderd, waarbij hij bovenal loyaal, onbaatzuchtig, kundig en uitermate betrokken was bij zijn St. Joseph Vijlen.

Wij zijn erg dankbaar voor de wijze waarop Jac. lid is geweest van de vereniging en we zullen hem enorm gaan missen.

Jac., het ga je goed!

 

In memoriam, Ger Houben; 28-09-2020

Annemie en Ger Houben

* 6 september 1957

† 28 september 2020

Met veel verslagenheid namen wij op 28 september jl. kennis van het overlijden van ons lid Ger Houben.

Schutterij St. Joseph Vijlen mag met een warm gevoel terugkijken op de schutters-carrière van Ger die bijna 30 jaar geduurd heeft.

Ger Houben werd in 1991 lid van onze schutterij als Grenadier, waarna hij al snel de overstap maakte naar het klaroenkorps en de klaroen ging bespelen. Hiernaast was Ger ook jarenlang lid van het exercitiepeloton.  Drie jaar na zijn toetreding tot onze vereniging werd Ger voorzitter, hetgeen hij maar liefst 10 jaar op een uitstekende manier deed en waarbij hij zich een voorbeeld voor velen toonde. Graag had Ger nog langere tijd deel uitgemaakt van het korps en het bestuur, maar helaas door gezondheidsproblemen mocht dit geen werkelijkheid worden. Met zijn ijzeren wil vocht hij zich weer terug en werd een gewaardeerd Grenadier binnen onze vereniging. Ger was onderscheiden met de OLS-medaille in Zilver.

Wij zijn erg dankbaar voor de wijze waarop Ger in voor- en tegenspoed de vereniging altijd trouw is gebleven.

Ger, het ga je goed!

 

In memoriam, Al Cox; 24-09-2020

Wijlen Marieke de Lange en Al Cox

* 29 november 1943

† 24 september 2020

Met veel verslagenheid namen wij op 24 september jl. kennis van het overlijden van ons erelid Al Cox.

Schutterij St. Joseph Vijlen mag met een warm gevoel terugkijken op de schutters-carrière van “d’r Al” die 58 jaar geduurd heeft.

Al Cox werd in 1962 lid van onze schutterij als tamboer, waarna hij ook de overslagtrom als de basklaroen bespeelde. Hij bleef tot 1985 trouw lid van ons klaroenkorps, waarna hij tot 1988 de functie van grenadier vervulde. Tevens was hij jarenlang lid van de schietploeg. In 1972 werd hij Koning van onze vereniging en in 2011 droeg hij met trots het koningszilver van zijn partner wijlen Marieke de Lange. Verder was hij onderscheiden met de OLS-medaille in Goud met kroontje.

Wij zijn erg dankbaar voor de wijze waarop Al in voor en tegenspoed de vereniging altijd trouw is gebleven.

Al, het ga je goed!

 

Solistenconcours LBT te Maastricht; 02-02-2020

Vandaag, 2 februari, vond het Regionaal solistenconcours plaats van de LBT. Dit concours vond plaats in de uitvoeringszaal, vernoemd naar oud-Vijlenaar Frans  Kusters, welke deel uitmaakt van het Trefcentrum in Wittevrouwenveld te Maastricht.

Onze solisten speelden omstreeks 10.30uur en behaalden de volgende zeer goede resultaten. Zo behaalde Daan Pieters op de kleine trom in de 5e divisie 85 punten, waarmee hij promoveert naar de vierde divisie en tevens gekwalificeerd is voor de Limburgse Kampioenschappen. Kiana van Wezel speelde tevens op de kleine trom in de 5e divisie en behaalde 83 punten. Lynn Coenen kwam uit in de jeugddivisie op de kleine trom en behaalde 88 punten, waarmee ook zij promoveert (naar de 5e divisie) en geplaatst is voor de Limburgse Kampioenschappen. Lynn werd tevens tweede in de sectie kleine trom in de jeugddivisie.

Naast Daan, Kiana en Lynn mochten wij ook twee debutanten op dit concours presenteren. Rosalie van Beusekom speelde de eerste keer voor het ‘echie’ en behaalde gelijk een prima resultaat met 83 punten op de kleine trom in de jeugddivisie. Ook Janneke Pieters speelde het eerst op een solistenconcours en presteerde zeer goed. Zij behaalde 85 punten, waarmee ook zij promoveert naar de 5e divisie en tevens is gekwalificeerd voor de Limburgse Kampioenschappen.

Naast de solistische optredens kwam er ook een multipercussion ensemble namens St. Joseph Vijlen in actie. Kiana, Daan en Lynn speelden maar liefst 88 punten bij elkaar en wonnen dit concours in hun sectie (slagwerk ensembles – 5e divisie). Ook zij mogen zich nogmaals tonen tijdens de Limburgse Kampioenschappen.

Carnaval i Viele!

De hoogheden van cv de Schnapsnaze zijn bekend! Ook dit jaar mogen wij weer trots zijn dat leden van onze vereniging hiervan deel uitmaken. Wij wensen Hofnar Remon en Jeugdprinses Janneke een heel fijne carnaval toe!

Uiteraard wensen wij Prins Philip, Jeugdprins Cas en Jeugdhofnar Meike ook een heel fijne carnaval toe!

Alaaf!

Voorspeeldag; 26-01-2020

Vandaag, zondag 26 januari, vond de voorspeeldag plaats, waarbij alle leerlingen van onze vereniging hun kunnen toonden. De voorspeeldag vond plaats in het JoNe-gebouw op de Hopschet in Vijlen. De leerlingen speelden hun solo of oefening die door hun instructeur uitgekozen was en dit werd beoordeeld door jurylid Math Schins. Naast de solo-optredens werd er ook een Duo (trompet) en Trio (multipercussion) ten gehore gebracht.

Aan het einde ontvingen de jeugdleden allen een mooi certificaat, waarbij er een predicaat werd gegeven voor het vertoonde spel. Naast dit certificaat mochten zij zich uiteraard ook verheugen op een “tuut sjieps”!

De voorspeeldag werd goed bezocht door familie, vrienden en leden van de schutterij. Voor deze bezoekers was een heuse koffiecorner ingericht. We mogen terugkijken op een zeer geslaagde voorspeeldag en danken alle vrijwilligers voor hun inzet.

Achterste rij v.l.n.r.: Yasmine – Daan – Lynn – Kiana

Voorste rij v.l.n.r.: Gioya – Solange – Rosalie – Janneke