KONING 2023 – Klaus Preuschoff

Koningspaar Klaus en Roswitha Preuschoff

Aspirant Commandant Roy Delnoy

Op 17 februari mocht Roy Delnoy zijn certificaat Aspirant Commandant in ontvangst mogen nemen. We mogen ontzettend trots zijn op Roy en feliciteren hem vanaf deze plaats nogmaals hartelijk!

Solistenconcours LBT St. Joost; 28 januari 2024

Op zondag 28 januari, vond het regionale (Midden- en Zuid-Limburg) solistenconcours plaats van de LBT te St. Joost. Vanaf 10.00uur kwamen onze kanjers in actie, waarbij de volgende resultaten werden behaald in een sterk deelnemersveld:

  • Eva Schins, kleine trom, jeugd divisie – 90 punten met LOF der Jury
  • Joël Germann, kleine trom, 5e divisie – 86 punten met promotie
  • Zoë Kusters, kleine trom, 5e divisie – 87 punten met promotie
  • Kiana van Wezel, kleine trom, 3e divisie – 87 punten met promotie
  • Naud Bergmans, kleine trom, jeugd divisie – 83 punten
  • Gioya van Wezel, kleine trom, 4e divisie – 86 punten met promotie

Eva won zowel de jeugddivisie en de prijs voor de hoogste aantal punten in de vijfde- en jeugddivisie. Hiermee
mocht ze een hoop zilverwerk mee naar huis nemen. Kiana behaalde, gezamenlijk met een solist van Obbicht, de hoogste aantal punten in de derde divisie waarmee onze vereniging ook deze divisie op haar naam mocht schrijven. Voor Naud was het de eerste keer dat hij deelnam aan het solistenconcours. Hij deed dit uitstekend en behaalde een zeer verdienstelijke eerste prijs. Naast Eva en Kiana behaalden de overige “ervarenere” solisten Joël, Zoë en Gioya met hun geweldige punten de kwalificatie voor de Limburgse Kampioenschappen die op 10 maart a.s. in Kerkrade zullen plaatsvinden.

Er is weer bijzonder hard gewerkt door deze dames en heren en we zijn wederom enorm trots op hen. Chapeau en ga zo door!

Commandantencursus – Roy Delnoy; 28 januari 2024

op 28 januari slaagde Roy Delnoy voor het tweede deel van de commandantencursus oude exercitie. Na 14 intensieve sessies die hij trouw elke zondagmorgen bezocht, heeft hij wederom een heel mooi doel bereikt. Hij mag zich nu namelijk aspirant commandant noemen. Wanneer hij zijn diploma in ontvangst heeft genomen zal ik jullie de foto’s hiervan zeker niet onthouden. Wordt dus vervolgd!

We mogen heel erg trots op Roy zijn! Proficiat!!!

Voorspeelmorgen – zondag 14 januari 2024

Op 14 januari vond de voorspeelmorgen plaats van het klaroenkorps. Alle leerlingen deden heel goed hun best en speelden super! Voor Nick, Lieve, Meike en Naud was het de eerste keer dat ze hun kunnen toonden tijdens deze voorspeelmorgen. Prinses Zoë kwam vandaag even niet in actie en had een snipperdagje genomen ;-).

Alle leerlingen kregen een echt certificaat en een lekker zakje chips voor de gedane moeite!

Carnaval 2024 – Prinses Zoë en Hofnar Jean

Afgelopen weekend was het voor CV de Schnapsnaze een druk weekend, waarin zowel de grote- als de kleine hoogheden werden geproclameerd. Bij zowel de grote als de kleine hoogheden is wederom inbreng van de sjutse.

Jean werd als hofnar geproclameerd van prins Pascal de derde op vrijdagavond en een dag later werd Prinses Zoë met hofnar Demi geproclameerd.

We wensen alle hoogheden, maar in het bijzonder Jean en Zoë een heel mooi carnavalsseizoen toe!