Bekijk deze site óók regelmatig buiten het seizoen

voor nieuws en actualiteiten.

KONING 2019 – Gina Nix

 

Koningspaar Gina Nix & Emile Scheijen

 

In memoriam, Ger Houben; 28-09-2020

Annemie en Ger Houben

* 6 september 1957

† 28 september 2020

Met veel verslagenheid namen wij op 28 september jl. kennis van het overlijden van ons lid Ger Houben.

Schutterij St. Joseph Vijlen mag met een warm gevoel terugkijken op de schutters-carrière van Ger die bijna 30 jaar geduurd heeft.

Ger Houben werd in 1991 lid van onze schutterij als Grenadier, waarna hij al snel de overstap maakte naar het klaroenkorps en de klaroen ging bespelen. Hiernaast was Ger ook jarenlang lid van het exercitiepeloton.  Drie jaar na zijn toetreding tot onze vereniging werd Ger voorzitter, hetgeen hij maar liefst 10 jaar op een uitstekende manier deed en waarbij hij zich een voorbeeld voor velen toonde. Graag had Ger nog langere tijd deel uitgemaakt van het korps en het bestuur, maar helaas door gezondheidsproblemen mocht dit geen werkelijkheid worden. Met zijn ijzeren wil vocht hij zich weer terug en werd een gewaardeerd Grenadier binnen onze vereniging. Ger was onderscheiden met de OLS-medaille in Zilver.

Wij zijn erg dankbaar voor de wijze waarop Ger in voor- en tegenspoed de vereniging altijd trouw is gebleven.

Ger, het ga je goed!

 

In memoriam, Al Cox; 24-09-2020

Wijlen Marieke de Lange en Al Cox

* 29 november 1943

† 24 september 2020

Met veel verslagenheid namen wij op 24 september jl. kennis van het overlijden van ons erelid Al Cox.

Schutterij St. Joseph Vijlen mag met een warm gevoel terugkijken op de schutters-carrière van “d’r Al” die 58 jaar geduurd heeft.

Al Cox werd in 1962 lid van onze schutterij als tamboer, waarna hij ook de overslagtrom als de basklaroen bespeelde. Hij bleef tot 1985 trouw lid van ons klaroenkorps, waarna hij tot 1988 de functie van grenadier vervulde. Tevens was hij jarenlang lid van de schietploeg. In 1972 werd hij Koning van onze vereniging en in 2011 droeg hij met trots het koningszilver van zijn partner wijlen Marieke de Lange. Verder was hij onderscheiden met de OLS-medaille in Goud met kroontje.

Wij zijn erg dankbaar voor de wijze waarop Al in voor en tegenspoed de vereniging altijd trouw is gebleven.

Al, het ga je goed!

 

Covid-19

Schutterij St. Joseph Vijlen heeft besloten om de gehele activiteitenkalender 2020 te annuleren tot nadere order. Zoals door de Rijksoverheid afgekondigd zijn alle evenementen tot en met 1 september 2020 verboden welke vergunnings- en meldplichtig zijn.

Dit jaar zal er dus ook niet meer geschoten worden op de Koningsvogel, waarmee er dus ook geen nieuwe koning meer zal komen in 2020. Wij zien het eventueel organiseren van het Koningsvogelschieten na 1 september niet als een meerwaarde.

Er zal dit jaar geen feestavond plaatsvinden, waarmee de jubilarissen één jaar later gehuldigd zullen worden samen met de jubilarissen 2021. De jubilarissen (2019), welke hun OLS onderscheidingen nog niet hebben ontvangen, zullen deze tijdens St. Joep 2021 ontvangen.

Door het bestuur is ook de deelname aan dede St. Maartensoptocht tot nadere order geannuleerd. Wanneer de situatie positief verranderd, kan er nog overwogen worden om toch nog deel te nemen aan deze optocht. Voorwaarde is dan wel dat ondermeer het klaroenkorps zich gedegen heeft kunnen voorbereiden.

Tot nadere order zijn alle schietrepetities en het Erekruisschieten afgelast.

Tot nadere order zijn alle repetities van het klaroenkorps afgelast.

 

Solistenconcours LBT te Maastricht; 02-02-2020

Vandaag, 2 februari, vond het Regionaal solistenconcours plaats van de LBT. Dit concours vond plaats in de uitvoeringszaal, vernoemd naar oud-Vijlenaar Frans  Kusters, welke deel uitmaakt van het Trefcentrum in Wittevrouwenveld te Maastricht.

Onze solisten speelden omstreeks 10.30uur en behaalden de volgende zeer goede resultaten. Zo behaalde Daan Pieters op de kleine trom in de 5e divisie 85 punten, waarmee hij promoveert naar de vierde divisie en tevens gekwalificeerd is voor de Limburgse Kampioenschappen. Kiana van Wezel speelde tevens op de kleine trom in de 5e divisie en behaalde 83 punten. Lynn Coenen kwam uit in de jeugddivisie op de kleine trom en behaalde 88 punten, waarmee ook zij promoveert (naar de 5e divisie) en geplaatst is voor de Limburgse Kampioenschappen. Lynn werd tevens tweede in de sectie kleine trom in de jeugddivisie.

Naast Daan, Kiana en Lynn mochten wij ook twee debutanten op dit concours presenteren. Rosalie van Beusekom speelde de eerste keer voor het ‘echie’ en behaalde gelijk een prima resultaat met 83 punten op de kleine trom in de jeugddivisie. Ook Janneke Pieters speelde het eerst op een solistenconcours en presteerde zeer goed. Zij behaalde 85 punten, waarmee ook zij promoveert naar de 5e divisie en tevens is gekwalificeerd voor de Limburgse Kampioenschappen.

Naast de solistische optredens kwam er ook een multipercussion ensemble namens St. Joseph Vijlen in actie. Kiana, Daan en Lynn speelden maar liefst 88 punten bij elkaar en wonnen dit concours in hun sectie (slagwerk ensembles – 5e divisie). Ook zij mogen zich nogmaals tonen tijdens de Limburgse Kampioenschappen.

Carnaval i Viele!

De hoogheden van cv de Schnapsnaze zijn bekend! Ook dit jaar mogen wij weer trots zijn dat leden van onze vereniging hiervan deel uitmaken. Wij wensen Hofnar Remon en Jeugdprinses Janneke een heel fijne carnaval toe!

Uiteraard wensen wij Prins Philip, Jeugdprins Cas en Jeugdhofnar Meike ook een heel fijne carnaval toe!

Alaaf!

Voorspeeldag; 26-01-2020

Vandaag, zondag 26 januari, vond de voorspeeldag plaats, waarbij alle leerlingen van onze vereniging hun kunnen toonden. De voorspeeldag vond plaats in het JoNe-gebouw op de Hopschet in Vijlen. De leerlingen speelden hun solo of oefening die door hun instructeur uitgekozen was en dit werd beoordeeld door jurylid Math Schins. Naast de solo-optredens werd er ook een Duo (trompet) en Trio (multipercussion) ten gehore gebracht.

Aan het einde ontvingen de jeugdleden allen een mooi certificaat, waarbij er een predicaat werd gegeven voor het vertoonde spel. Naast dit certificaat mochten zij zich uiteraard ook verheugen op een “tuut sjieps”!

De voorspeeldag werd goed bezocht door familie, vrienden en leden van de schutterij. Voor deze bezoekers was een heuse koffiecorner ingericht. We mogen terugkijken op een zeer geslaagde voorspeeldag en danken alle vrijwilligers voor hun inzet.

Achterste rij v.l.n.r.: Yasmine – Daan – Lynn – Kiana

Voorste rij v.l.n.r.: Gioya – Solange – Rosalie – Janneke