Bekijk deze site óók regelmatig buiten het seizoen

voor nieuws en actualiteiten.

KONING 2018 – Roswitha Preuschoff

LK Solisten; 17 maart 2019

Op zondag 17 maart nam Kiana van Wezel deel aan de Limburgse Kampioenschappen te Melick. Kiana kwam uit in de jeugddivisie en behaalde maar liefst 87 punten!

Bestuur en leden zijn bijzonder trots op Kiana en feliciteert haar reeds vanaf deze plek!

 

St. Joep 2019; 24 maart 2019

Op zondag 24 maart vindt ons patroonsfeest St. Joep plaats. In afwijking van de jaaragenda dienen ALLE leden om uiterlijk 09.30uur aanwezig te zijn bij Café-Restaurant Bergzicht.

 

Geweren poetsen ; 23 maart 2019

Op zaterdag 23 maart worden geen geweren gepoetst.

 

Extra repetitie geweer / sabel handelingen; 22 maart 2019

Op vrijdag 22 maart zal er extra aandacht worden geschonken aan geweer en sabel handelingen.

Diegene die hiervan gebruik willen maken dienen om uiterlijk 18.30uur aanwezig te zijn bij Café-Restaurant Bergzicht

 

LK Solisten; 17 maart 2019

Op zondag 17 maart zal Kiana van Wezel deelnemen aan de Limburgse Kampioenschappen te Melick. Kiana komt uit in de jeugddivisie en zal om 10.07uur haar solo spelen.

Om 08.15uur zal er gezamenlijk vertrokken worden naar Melick vanaf de parkeerplaats aan de Pastorijweg.

Iedereen is welkom om mee te gaan en voor wie op eigen gelegenheid wenst te gaan hierbij de adresgegevens:

  • Aad Raodhoes – Melick. Dorpsstraat 43, 6074 GA Melick

 

NL Doet; 16 maart 2019

Zaterdag 16 maart staat  in het teken van “NL Doet”. Op deze dag zullen wij de kogelvanger onder handen nemen, hetgeen betekend dat er bijvoorbeeld de kogelwerende plaat wordt vervangen en er nog wat andere kleine klussen kunnen worden gedaan. Deze activiteiten vinden vanaf 10.00uur plaats bij goede weersomstandigheden.

Voor meer informatie kunnen jullie terecht bij Gina Nix: tel. 06-22001619

 

Carnaval 2019

Ook dit jaar nam onze vereniging weer deel aan de carnavalsoptochten in Vijlen en Vaals. Met veel plezier werd reeds enkele maanden door alle leden van de groep druk gewerkt aan de wagen en de kleding. Dit jaar had de groep gekozen voor het thema Lego. Vanaf deze plaats willen wij C.V. De Schnapsnaze uit Vijlen en C.V. De Grensülle uit Vaals bedanken voor de goed georganiseerde optochten.

 

   

 

09-02-2019: Jaarvergadering – Jac. Schins

Tijdens de jaarvergadering, welke plaatsvond op zaterdag 9 februari, werd bekend dat Jac. Schins een punt zet achter zijn bestuursfunctie en hiermee ook het penningmeesterschap. Na 50 jaar bestuurslid te zijn geweest vond Jac. het genoeg geweest, hetgeen het bestuur en de gehele vereniging natuurlijk goed begrijpt en respecteert.

Voorzitter Marc Steins sprak Jac. toe en bedankte hem voor alles wat hij tijdens zijn bestuursperiode voor onze vereniging betekend heeft. De vergadering reageerde vervolgens met een staande ovatie, hetgeen Jac. bijzonder toekwam.

De vereniging, en het bestuur in het bijzonder, zal Jac. erg gaan missen. Vooral zijn open manier van communiceren en oprechtheid, maar zeer zeker ook zijn ruime ervaring en kennis over de schutterswereld zullen een groot gemis worden. Jac. zal actief lid blijven als officier en zal in het vervolg plaatsnemen aan de andere kant van de tafel tijdens de ledenvergaderingen.

Het zal even wennen zijn, maar ondanks het afscheid van Jac. als penningmeester kijken wij toch met vertrouwen naar de toekomst. Emile Scheijen zal namelijk  de taak van Penningmeester van Jac. overnemen. Daarnaast is Jarno Niks tijdens de jaarvergadering tot het bestuur toegetreden. Ook hij zal taken van Jac., zijnde geen penningmeester taken, gaan overnemen.

Het bestuur zal de komende tijd de taakverdeling waar nodig herverdelen , waarna wij de leden zullen informeren.

 

27-01-2019; Solistenconcours LBT te Schimmert

Vandaag  namen Lynn Coenen, Kiana van Wezel en Daan Pieters deel aan het regionaal solistenconcours van de LBT. Het concours vond plaats in het mooie Gemeenschapshuis van Schimmert.

Onze jonge talenten hadden zich goed voorbereid en speelden allemaal keurig en naar tevredenheid.

Lynn maakte haar debuut en kwam als eerste in actie en behaalde 81 punten op kleine trom in de jeugd divisie, hetgeen resulteerde in een mooie eerste prijs. Daarna speelde Kiana, ook in de jeugd divisie op kleine trom, en behaalde maar liefst 85 punten. Met deze score kwalificeerde Kiana zich voor de Limburgse Kampioenschappen  en is zij tevens gepromoveerd naar de 5e divisie. Als laatste kwam Daan in actie. Hij speelde op kleine trom in de 5e divisie en behaalde 82 punten (tevens een eerste prijs).

Daan – Kiana – Lynn

Schutterij St. Joseph is wederom zeer trots op haar solisten!

 

 

Prinses Christel I – CV de Schnapsnaze; 11-01-2019

Op vrijdag 11 januari werd Christel in de Braeck uitgeroepen tot prinses  “Christel ut iesjte” van de Schnapsnaze. De heerschappij over het “Schnapsnazeriek” zal zij samen met haar Hofnar Miranda voeren. Schutterij St. Joseph is zeer trost op het “marketentster Zweigestirn” en wenst Christel (Hertogin van de Sjutse) en Miranda reeds een prachtig Carnavalsseizoen toe!!!