Bekijk deze site óók regelmatig buiten het seizoen

voor nieuws en actualiteiten.

KONING 2019 – Gina Nix

 

Koningspaar Gina Nix & Emile Scheijen

 

OLS te Sevenum 07-07-2019

Zondag 7 juli vindt het OLS plaats in Sevenum. Het volgende tijdschema is van toepassing voor onze vereniging:

St. Joseph Vijlen heeft optochtnummer 119. Iedereen wordt om uiterlijk 15:15uur aan het opstelterrein verwacht! (Geprognotiseerde vertrektijd is 15.27uur)

Schietwedstrijden: Het A-zestal van St. Joseph Vijlen schiet in de 3e doorgang (nr. 81 t/m 119 van 17:45 tot 18:30 uur) op boom 20 Links. De optekenaar van Vijlen zal bij Sint Severinus Grathem optekenen, boom 15-links). Na het lossen van de controleschoten start het zestal met het korpsschieten. Ieder zestal heeft 45 minuten ter beschikking, te weten voor het inschieten van de buks en voor het korpsschieten (2 ronden van 18 punten).

– Marswedstrijden, 2e divisie, rode vlag: 14:10uur

– Solistenwedstrijden jeugd-divisie slagwerk:

  • Lynn Coenen, rood/witte vlag; 14.50uur
  • Kiana van Wezel, rood/witte vlag; 14.55uur

– Solistenwedstrijden vijfde divisie slagwerk:

  • Daan Pieters, Groene vlag; 14.40uur

– Schoonheidswedstrijden: 16:30 tot 17:15: Beoordeling van optochtnummers 81 t/m. 120

  • Beste marketentstergroep oude exercitie
  • Mooist geklede Generaal
  • Mooiste koningin oude exercitie
  • Mooiste koningspaar oude exercitie

Bij elk wedstrijdonderdeel dient het optochtnummer te worden genoemd!!!

De bus en de materiaalwagen vertrekken om uiterlijk 11:00uur bij Café-Restaurant Bergzicht en vertrekken om uiterlijk 21:00uur huiswaarts.

 

NK Solisten 22-06-2019

Op zaterdag 22 juni nam Kiana van Wezel deel aan de Nederlandse Kampioenschappen voor Drumbandmuzikanten in het Cultureel Centrum Don Bosco te Heel. Kiana kwam uit in de jeugddivisie, sectie kleine trom en behaalde 85 punten! Vanaf deze plaats feliciteren wij Kiana met deze goede prestatie!

 

Reveille en Processie 23-06-2019

Op zondag 23 juni vond traditioneel voorafgaand aan de processie de Reveille plaats. Om 6 uur vertrok de “Reveille-selectie” vanaf Café-Restaurant Bergzicht om de Vijlenaren te laten ontwaken voor Sacramentsdag. Na afloop was er weer een goed verzorgd ontbijt geregeld door Marion Kusters en Annemie Houben. Dank hiervoor!

Na de Reveille was het tijd voor de Heilige Mis en aansluitend de Processie. Na de processie speelden wij samen met de Harmonie Mars Bagatel, hetgeen weer bevestigde dat het Vijlense verenigingsleven instaat is om prima samen te werken.

’s Middags werd onder een stralend zonnetje nog genoten van een natje en een droogje verzorgd door de Evenementen Commissie, waarvoor wij ons ook uiteraard danken!

 

Bondsschuttersfeest St. Geertruid; 2 juni 2019

Afgelopen zondag vond het tweede Bondsschuttersfeest plaats in een zonovergoten St. Geertruid. Ons kersvers Koningspaar Gina Nix en Emile Scheijen toonden zich voor het eerst en vielen direct in de prijzen. Zo behaalde Gina de 1e plaats als Koningin en behaalde Emile een 2e plaats als Koning. Bij de algemene onderdelen behaalden we een 2e prijs bij het onderdeel Presentatie (A-Klasse) en een 3e prijs bij het onderdeel Houding Optocht (A-Klasse). Onze solisten deden het ook uitstekend. Zo behaalde Daan Pieters een 2e plaats bij de solisten tamboers in de 5e divisie . Verder behaalde Lynn Coenen de 3e plaats en Kiana van Wezel de 1e plaats bij de solisten tamboers in de jeugddivisie. De mooiste Generaal kwam ook uit Vijlen, Marc Steins behaalde de 1e plaats. Tot slot behaalde de Marketentstergroep de 3e plaats op hun onderdeel.

Koningsvogelschieten 2019; 31-05-2019

Donderdag 31 mei (Hemelvaartsdag) vond traditioneel het Koningsvogelschieten plaats. Omstreeks 13:30uur werd het Koningspaar Roswitha en Klaus Preuschoff  afgehaald na een rondgang door Vijlen. Tijdens deze rondgang nam Patrick van Wezel de honneurs even waar als zijnde Koning, daar Klaus geveld was door blessureleed.

Na de officiële opening, waarbij mooie woorden werden uitgesproken door onder andere Wethouder De Graauw, werd er gestart met het Burgerkoningschieten. Na een spannende strijd wist Burgemeester Van Loo het laatste stukje van de houten koningsvogel naar beneden te halen, waarmee hij zich tot Burgerkoning 2019 schoot. Voor hem was dit de laatste keer dat hij ons Koningsvogelschieten bezocht als zijnde Burgemeester van de Gemeente Vaals. Echter zal hij volgend jaar terugkeren om het eerste schot op de Burgerkoningsvogel te komen lossen. Iets wat wij natuurlijk bijzonder waarderen.

Aansluitend werd er gestart met het schieten op de echte koningsvogel. Uiteindelijk gingen er 11 schutters de strijd met elkaar aan om zich koning 2019 te mogen noemen. Na 212 schoten en een zeer spannende finale, was het Gina Nix die de laatste plaat naar beneden wist te halen. Voor de eerste keer mag Gina zich Koning van onze schutterij noemen. Gina zal het Koningszilver laten dragen door Emile Scheijen, waarmee Gina als Koningin dit seizoen deel zal uitmaken van onze vereniging.

Naast het schieten op de koningsvogels vond ook de strijd plaats om het Vijlens Kampioenschap. De hoogste eer was weggelegd voor Fred Hendriks.

Vanaf deze plaats nogmaals hartelijke felicitaties aan onze kersverse Koning, Burgerkoning en Vijlens Kampioen!

Koning 2019 – Gina Nix                        

Burgerkoning – Burgemeester Van Loo

Vijlens Kampioen – Fres Hendriks

 

bondsfeest te Epen: 12 mei 2019

Het eerste bondsfeest van dit jaar vond afgelopen zondag plaats in Epen. Het weer was ideaal en het feest was netjes georganiseerd. De volgende prijzen werden behaald:

– Beste houding optocht – 1e plaats

– Klaroenkorps 2 divisie – 3e plaats

– Mooiste Marketentstergroep – 3e plaats

– Solisten tamboers jeugddivisie: Kiana van Wezel – 1e plaats en  Lynn Coenen 3e plaats

 

Patroonsfeest St. Joep 2019; 24 maart 2019

Op zondag 24 maart vierde Schutterij St. Joseph Vijlen haar Patroonsfeest “St. Joep”. Om half tien marcheerde een bijna voltallige schutterij naar de St. Martinuskerk om de Heilige Mis te vieren.

Deze Heilige Mis werd opgeluisterd door het gemengd zangkoor St. Gregorius uit Vijlen en ons eigen klaroenkorps. Vanaf deze plaats danken wij ons hiervoor hartelijk.

Na de Heilige Mis werd er op het kerkhof stilgestaan bij alle overledenen die zich, op welke wijze dan ook, aan St. Joseph Vijlen verbonden voelden. Hierbij werd door de klaroengroep de Last Post gespeeld en werd er gebeden op het kerkhof.

Na alle kerkelijke plichtplegingen werd er genoten van een heerlijke brunch bij Hotel-Restaurant Vijlerhof.

De dag werd afgesloten bij ons verenigingslokaal ”Café-Restaurant Bergzicht ”, alwaar de nodige bedankjes werden gedaan. Daarnaast werd de prijs voor het beste jeugdlid uitgereikt aan Daan Pieters en werd Kiana van Wezel gehuldigd voor haar goede prestatie tijdens de LK solisten te Melick.

Verder was er aandacht voor Lynn Coenen, die de eerste keer St. Joep als “sjuts va Viele” mocht meemaken.

Onze vereniging mag terugkijken op een geslaagd patroonsfeest en kijkt met plezier uit naar het komende schuttersseizoen.

 

LK Solisten; 17 maart 2019

Op zondag 17 maart nam Kiana van Wezel deel aan de Limburgse Kampioenschappen te Melick. Kiana kwam uit in de jeugddivisie en behaalde maar liefst 87 punten!

Bestuur en leden zijn bijzonder trots op Kiana en feliciteert haar reeds vanaf deze plek!

Carnaval 2019

Ook dit jaar nam onze vereniging weer deel aan de carnavalsoptochten in Vijlen en Vaals. Met veel plezier werd reeds enkele maanden door alle leden van de groep druk gewerkt aan de wagen en de kleding. Dit jaar had de groep gekozen voor het thema Lego. Vanaf deze plaats willen wij C.V. De Schnapsnaze uit Vijlen en C.V. De Grensülle uit Vaals bedanken voor de goed georganiseerde optochten.

 

   

 

09-02-2019: Jaarvergadering – Jac. Schins

Tijdens de jaarvergadering, welke plaatsvond op zaterdag 9 februari, werd bekend dat Jac. Schins een punt zet achter zijn bestuursfunctie en hiermee ook het penningmeesterschap. Na 50 jaar bestuurslid te zijn geweest vond Jac. het genoeg geweest, hetgeen het bestuur en de gehele vereniging natuurlijk goed begrijpt en respecteert.

Voorzitter Marc Steins sprak Jac. toe en bedankte hem voor alles wat hij tijdens zijn bestuursperiode voor onze vereniging betekend heeft. De vergadering reageerde vervolgens met een staande ovatie, hetgeen Jac. bijzonder toekwam.

De vereniging, en het bestuur in het bijzonder, zal Jac. erg gaan missen. Vooral zijn open manier van communiceren en oprechtheid, maar zeer zeker ook zijn ruime ervaring en kennis over de schutterswereld zullen een groot gemis worden. Jac. zal actief lid blijven als officier en zal in het vervolg plaatsnemen aan de andere kant van de tafel tijdens de ledenvergaderingen.

Het zal even wennen zijn, maar ondanks het afscheid van Jac. als penningmeester kijken wij toch met vertrouwen naar de toekomst. Emile Scheijen zal namelijk  de taak van Penningmeester van Jac. overnemen. Daarnaast is Jarno Niks tijdens de jaarvergadering tot het bestuur toegetreden. Ook hij zal taken van Jac., zijnde geen penningmeester taken, gaan overnemen.

Het bestuur zal de komende tijd de taakverdeling waar nodig herverdelen , waarna wij de leden zullen informeren.

 

27-01-2019; Solistenconcours LBT te Schimmert

Vandaag  namen Lynn Coenen, Kiana van Wezel en Daan Pieters deel aan het regionaal solistenconcours van de LBT. Het concours vond plaats in het mooie Gemeenschapshuis van Schimmert.

Onze jonge talenten hadden zich goed voorbereid en speelden allemaal keurig en naar tevredenheid.

Lynn maakte haar debuut en kwam als eerste in actie en behaalde 81 punten op kleine trom in de jeugd divisie, hetgeen resulteerde in een mooie eerste prijs. Daarna speelde Kiana, ook in de jeugd divisie op kleine trom, en behaalde maar liefst 85 punten. Met deze score kwalificeerde Kiana zich voor de Limburgse Kampioenschappen  en is zij tevens gepromoveerd naar de 5e divisie. Als laatste kwam Daan in actie. Hij speelde op kleine trom in de 5e divisie en behaalde 82 punten (tevens een eerste prijs).

Daan – Kiana – Lynn

Schutterij St. Joseph is wederom zeer trots op haar solisten!

 

 

Prinses Christel I – CV de Schnapsnaze; 11-01-2019

Op vrijdag 11 januari werd Christel in de Braeck uitgeroepen tot prinses  “Christel ut iesjte” van de Schnapsnaze. De heerschappij over het “Schnapsnazeriek” zal zij samen met haar Hofnar Miranda voeren. Schutterij St. Joseph is zeer trost op het “marketentster Zweigestirn” en wenst Christel (Hertogin van de Sjutse) en Miranda reeds een prachtig Carnavalsseizoen toe!!!